joi, 29 ianuarie 2009

M.eT.r.Ou


In metrou toata lumea cunoaste pe toata lumea, se imbratiseaza, se ce mai faci, se strang in brate, insa singura chestie care nu-mi place, e ca daca toata lumea nu e insotita de cineva toata lumea e trista, nu zambeste, se uita crunt unul la celalalt, de parca ar fi toata lumea dusmana cu toata lumea. In rest te poti sprijini fara grija de voluptatea vreunei femele daca ai de citit ziarul aleia de ti-a infipt curul ei osos in burta.
Imi place la metrou, as sta toata ziua acolo, mai ales dimineata la noua si seara la sase, intri te sprijini de restul de pe acolo, care la randul lor se sprijina de altii si asa mai departe, te relaxezi ca la sauna, doar ca esti imbracat dar asta nu conteaza, ce e funny e ca din cand in cand vatmanul mai pune o frana mai brusca si atunci toata lumea ridica mainile in sus si se distreaza, cazand unii peste altii si apoi cineva zice:”Yeah, let’s do it again!!!”.
Cand iesi din metrou esti ud ca si cand ai iesit de la parcul acvatic de distractii.
Mie de exemplu imi place cand astept trenul in statie, poti sa citesti linistit un roman si stai fara grija ca nu ai putea sa termini capitolele la timp, si mai mult imi place cand se deschid usile, te poti antrena pentru rugby, stii, aia care vor sa iasa ii imping cu forta pe cei care vor sa intre, si cred ca eseu se pune atunci cand cei care trebuiau sa iasa mai raman o statie in metrou.
Imi plac si hotii de buzunare, stii, toata lumea retraieste impreuna cu ei, adica toti se uita daca o sa reuseasca sa-i sustraga ceva vreunuia dintre noi, ei stiu ca noi ii vedem si vrem sa le zicem ca vezi ca o sa te vada si victima insa e prea fun si toti din metrou tac si numai in gand striga.
Dar cel mai fun e cand trebuie sa te descurci in alegerea mirosurilor, stiati ca transpiratia e un foarte bun anestezic, poti sa lesini imediat, e un sfat pentru doctorii nostri, dar cel mai eficient ramane transpiratia care pe de-asupra mai are si doua trei puf puf-uri de spray, sau sa ghicesti ce tip de ceapa a mancat cel de sta sprijinit de usa de vis a vis, sau daca a baut vin sau doar doua trei beri cu vodca.
Ce mai metroul e si cea mai eficienta scoala de kick boxing, doar ca iti antrenezi mai mult coatele, pai am vazut niste matusele de faceau knock out niste tipi de vreo 90 kile cu niste lovituri elaborate in plex, cre ca aveau mult antrenament.
Oricum daca vrei sa faci facultate, PR, comunicare sau dezbateri (cele mai bune brain storminguri despre politica, vreme si starea economica) aicea iei cursurile sunt si gratis (sau bine un abonament lunar).
E ok, ai si televizoare acum, desi as fi preferat sa fie si in metrou un televizor ca lumea sa fie legata de evenimentele de afara de de-asupra, stii? Tu mergi doar pe de desubt nu vezi ca ploua ca ninge ca profii au greve nu vezi nimic, esti rupt de cruda realitate cruda, esti ca un pui in gaoace in metrou, esti ca chibritul in cutie, esti ca sardina in ulei propriu...

Un comentariu:

  1. Super tare man. Esti un fel de Ion Creanga, numai ca modern. Ar trebui astia de la primaria capitalei sa te angajeze si sa descrii si celelalte lucruri din Bucuresti care ne chinuie: cainii vagabonzi, gropile din astfalt, traficul infernal, etc. Si apoi dintr-o povestire sa transformi tot Bucurestiul in basm si sa ne fie drag sa locuim in el.
    In rest numai bine,
    Mihai

    RăspundețiȘtergere

ia zi